Чия е тази палка? Моя е! Не, не е твоя….

Куриозен момент се получи в щафетното бягане 4х400 м от сблъсъка „САЩ срещу Света” в 120-ото издание на „Пен Рилейс” във Филаделфия миналия уикенд. Бахамите (Кристофър Браун, Демитриус Пиндър, Майкъл Матю и Рамон Милър) бяха в титулярния състав, с който спечелиха олимпийското злато в Лондон през 2012 г. Домакините се представиха с трима (Кайл Клемънс, Кайнд Бътлър, Дейвид Върбърг) от квартета, който взе титлата и постави световен рекорд на шампионат на планетата в зала през март.

Матю бе на първи пост и предаде с една десета от секундата по-бързо от Клемънс (45.7-45.8). Пиндър увеличи аванса на Бахама с втори пост 44.7 срещу 45.1 на Бътлър. На третия пост Върбърг настигна Крис Браун с отличните 44.50 срещу 45.09. Точно при предаването на последен пост се получи конфузна ситуация. Съдиите бяха поставил Мантео Мичъл на първа пътека, а Милър на втора, тъй като изглеждаше, че при влизането в последния завой Върбърг е пред Браун. На финалната права обаче бахамецът бе готов да предава в първа, а Върбърг – във втора. Стана ясно, че двете щафети ще предават на кръст и то едновременно!

Мичъл потърси предимство и реши да поеме палката без да гледа, както се прави на 4х100 м. Милър заложи на сигурността и се обърна към Браун. В един момент на палката на Бахамите имаше три ръце, а Върбърг държеше американската без да има кой да я поеме…..Тръгвайки напред Милър и Мичъл разбраха, че държат една палка! Върбърг извика на Мичъл и той пусна палката на Бахамите, а докато взе своята загуби много време и САЩ претърпя поражение – 3:03.31 срещу 3:00.78 (последен пост – 47.88 срещу 45.32).

Предлагаме ви линк със серия от снимки от тази невероятна ситуация:  http://wlpearce.blogspot.com/2014/04/one-crazy-4×400.html

Share Button