Топ лектори на ИААФ идват за антидопинговия семинар в Правец

Известният д-р Джузепе Фискето (Ит), член на медицинската и антидопинговата комисия на Международната асоциацията на атлетическите федерации (ИААФ) и Тома Капдевиел (Фр) ще са двама от водещите лектори на международния семинар насочен към борбата с допинга в спорта, който ще се проведе на 7-8 май в Правец.

Домакин на събитието в хотел РИУ „Правец Хотел Ризорт“ е Българска федерация лека атлетика (БФЛА). Семинарът е организиран от Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) съвместно с ИААФ, като участие ще вземат представители на всички 15 страни членки на АБАФ. Лекции освен представителите на ИААФ ще изнесат и членове на националните антидопингови агенции на Румъния и Турция.

ABAF-logo-2011-WBЦелта на семинара е участниците да бъдат запознати в детайли със законовите рамки, правилата срещу употребата на допинг и процедурите по осъществаване на допингов контрол, както и с рисковете от употребата на стимуланти и начините за превенция. Успешно завършилите семинара ще станат своеобразни посланици на чистия спорт и честната игра в своите страни, където ще проведат подобни обучения след завръщането си. По традиция атлетиката винаги е била начело на всички спортове в борбата срещу използването на забранени вещества. Семинарът трябва да затвърди това статукво, като същевременно ще спомогне за това балканските атлети да останат чисти. Президентът на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов ще открие семинара в 09:00 ч. на 7 май в хотел РИУ Правец. 

Share Button