„Детска атлетика“ на семинар за доброволци

Семинар за доброволчеството в спорта, организиран от Асоциация за развитие на българския спорт, завърши с практическо занимание по програмата на ИААФ „Детска атлетика – Нестле здрави деца“, днес 26 април. Около 50 деца и 30 доброволци участваха в упражнението, което се проведе в атлетическата зала на Национална спортна академия „Васил Левски“. 

Семинарът стартира на 22 април с 50 младежи от цялата страна, който се обучаваха в тънкостите на доброволчеството в областта на спорта.

Сред многобройните лектори бяха Галя Пухалева (международни връзки в БФЛА и организатор на няколко големи международни атлетически прояви), Ивайло Лазаров (асистент в катедра „Лека атлетика“ при НСА) и Илия Илиев (БНТ 2), които са членове на редакционния екип на списание „Атлетика“, както и Иван Кутуев (създател на www.atletikabg.com) и Димитър Тасев (БТВ и автор в атлетическия сайт www.bgathletic.com). Всички те работиха като доброволци на големите атлетически състезания в България през последните няколко години, а по време на заниманията споделиха опита си.

Участниците в семинара са първите доброволци, които ще участват в най-голямото атлетическо събитие в България – Европейското първенство по кроскънтри в Самоков на 14 декември. 

 

Share Button