Албена домакинства национален шампионат по полумаратон

Курортен комплекс „Албена“, които празнува 45 години от основаването си, ще бъде домакин на националния шампионат по полумаратон на 17 май тази година. Интересното трасе, което е с обиколка 3516.25 м,  тръгва от центъра на курорта, преминава по централната улица и продължава покрай красивата плажна ивица. В последната част на обиколката атлетите влизат в алеи в гората, която е част от уникалния резерват „Балтата“, а финалът е след шест такива обиколки.

Albena - 45 anniversary logoПлановете на организаторите от БФЛА и к. к. „Албена“ са това състезание да стане традиционно и да се включат любители бегачи през следващите години. Един от спонсорите на БФЛА – „Гаторейд“ ще се погрижи за напитките на състезателите, а освен медалите призьорите в двете надбягания при мъжете и жените ще получат и допълнителни предметни награди.

България бе домакин на световно по полумаратон на 6 октомври 2012 г. Тогава атлети от всички континенти споряха за световната титла в Каварна.  

Подробна информация може да намерите [button size=“mini“ type=“danger“ value=“тук“ href=“http://bfla.org/programs/polumaraton.htm“]

Share Button