Кристиян Златанов е фен номер едно на списание „Атлетика” във Facebook

Бившият маратонец получи награда елек от фирмата за спортна екипировка „Асикс”, която е един от основните спонсори на Българска федерация лека атлетика. Златанов изпревари конкуренцията в социалната мрежа в първите месеци на 2014 г., като активно харесваше и споделяше материалите от atletikabg.com във Facebook. Кристиян, който е бивш състезател в бяганията на дълги разстояния от 5000 м до маратон, получи и безплатен абонамент за списание „Атлетика” за 2014 г.

???????????????????????????????

Той е един истински фен на леката атлетика не само в социалната мрежа. Заведението, което Златанов държи в квартал „Суха река” е украсено с плакати на няколко велики бегачи от близкото минало, сред които олимпийския шампион на маратон от Сеул 1988 г. Джелиндо Бордин (Италия). Преките телевизионни предавания с атлетическа тематика неизменно събират други любители на атлетиката в заведението, което управлява Златанов.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Освен това Кристиян е участвал като организатор и доброволец във всички големи първенства по леката атлетика проведени в България през последните години. Той спомогна за отличната организация на двете европейски първенства по планинско бягане – Сапарева баня 2010 г. и Боровец 2013 г., европейската купа по зимни хвърляния в София през 2011 г., европейската купа на 10 000 м в Правец през 2013 г., световното първенство по полумаратон в Каварна през 2012 г., както и първото издание на най-голямото шосейно бягане в България – „Толе-рън” през 2013 г. и няколко балкански шампионата.

Златанов е участвал в организацията и на всички издания на турнирите „Павел Павлов” (2007-2013) и „Цветанка Христова” (2009-2013).

Очаквайте още награди за най-активните ни фенове в социалната мрежа Facebook.

Share Button