БФЛА с наситен календар след Великден

Календарът на Българска федерация лека атлетика предлага повече от десет състезания за 22 дни (от 26 април до 17 май) след великденската ваканция. В тази бройка влизат и четири национални шампионата. 

90bflaПоредицата от състезания започва на 26 април с турнира „Никола Вълчанов“ в Габрово, където в програмата има дисциплини във всички възрастови групи, от момичета и момчета до 14 години до мъже. Очаква се там да участва атлет номер едно на България – Георги Иванов, който е национален рекордьор на гюле в зала и на открито.

На 27 април се организира специализирания турнир за бягания на писта в Дряново, където деца и юноши и девойки ще мерят сили от 400 до 1500 м. В същия ден в Добрич ще се проведе турнирът за подрастващи „Златна Добруджа„. В програмата са предвидени всички уреди в дисциплините от хвърлянията, както и не традиционните хвърляния на топка.

Следващата седмица започва с 12-то издание на турнира „Веселин Даскалов“ в Луковит на 29 април, който отново е посветен на бегачите и включва надбягвания на 400, 800 и 1500 м. 

Ден по-късно (30 април) шестият турнир „Цветанка Христова“ в София ще събере атлети от цялата страна с няколко дисциплини за юноши и девойки, както и специално състезание за жени в дисциплината диск. 

В първия ден на месец май българското атлетическо семейство ще се премести в Русе. Сутринта е посветена на националния шампионат на 10 000 м на писта, а следобед Градският стадион в Русе ще стане арена на детско-юношеския турнир „Младост„, който е за юноши и девойки младша възраст и е посветен на Световния атлетически ден.

Юбилейното, 20-то издание на мемориала „Борис Мулешков“ е насрочено за 2 май в Панагюрище. В това състезание дисциплината е само една – 800 м, но за всички възрастови групи. 

Лекоатлетическият турнир за юноши и девойки „Купа Европул“ е на 6 май в новия спортен комплекс на квартал „Славейков“ в Бургас. В програмата са включени 14 дисциплини от всички видове, както и овчарски скок за юноши и девойки.

На 7 май любителите на планинските бягания могат да участват в „Тетевенски върхове“ със старт финал в едноименния град в Стара Планина.

 Сливен ще приеме националните шампионати за юноши и девойки младша и старша възраст, които ще се проведат съответно на 10 и 11 май, и 13-14 май. Непосредствено след тях (15 май) се организира балканския шампионат за юноши и девойки младша възраст, където се очакват представители на 15-те страни членки на АБАФ.

В края на този така наситен със състезания календар в курортен комплекс Албена на 17 май ще е предвиден националния шампионат по полумаратон.

Подробности за участие, дисциплини, настаняване и награден фонд за тези състезания може да намерите на www.bfla.org 

 

 

Share Button