Три състезания по спортно ходене на морето

Два български черноморски града ще бъдат сцена на три състезания по спортно ходене в края на март и началото на април. Първата изява на ходачите ще бъде в Поморие на 22 март на специализирания турнир организиран от местния клуб „Атлет – 2004“ и община „Поморие“. В програмата на събитието са включени стартове от възрастовите групи на момичета и момчета под 16 години до мъже и жени, а наградният фонд надхвърля 2000 лв. Това е второто издание на турнира, който ще бъде „сверяване на часовниците“ за всички, които ще участват на националния шампионат по спортно ходене, който е плануван за 29 март в Балчик. Трасето на състезанието в другия ни черноморски град беше измерено преди месец, а по традиция в този шампионат участват повече от 100 атлети от цялата страна. logo

На същото трасе АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически асоциации) и община Балчик организират балканското първенство по спортно ходене на 12 април. Очакват се най-силните балкански атлети, от поне 8 страни, да пристигнат в Балчик.

logo taicangПикът на сезона за ходачите ще бъде на 3-4 май в китайския град Тайчанг, където ще се състои Световната купа по спортно ходене.

 

Share Button