Президентът на БФЛА участва в демонстрация по „Детска атлетика“ в София

Добромир Карамаринов посети 8 СОУ „Васил Левски“ в столичния квартал „Младост 1“ по време на демонстрация по програмата „Детска атлетика – Нестле здрави деца“ на 14 март. 

Дни след историческия извънреден конгрес на АБАФ в София, Карамаринов, който е президент на АБАФ и БФЛА и член на Съвета на Европейската атлетика, отдели няколко часа от натоварената си програма, за да посети събитието в столицата.

_JP_7277Около 80 деца от първи до четвърти клас участваха в състезанието, което беше ръководено от Магдалена Христова и Иванка Кърпарова, с активното съдействие на директорката на 8 СОУ – Милена Аначкова. Съдии на различните дисциплини бяха учителки от учебното заведение, които завършиха курса по „Детска атлетика“ в Софийския университет на 4 февруари. Отборите на децата бяха водени от ученици от по-горните класове.

Планът на училището е да се организират още три атлетически празника по програмата до края на учебната година, като всички ученици от началните класове се докоснат до „Детската атлетика“, а в часовете по физическа култура да се провеждат редовно занимания по атлетика.

„Няма нищо по-хубаво от това да видиш усмивки по лицата на децата, когато те се занимават със спорт“ – заяви президентът на БФЛА Карамаринов след заниманието по „Детска атлетика“. – „Днес беше един истински празник за учениците, а когато и учителите са ентусиазирани да работят с децата, нещата наистина се получават добре.“

Програмата на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) „Детска атлетика – Нетсле здрави деца“ влезе в България преди 1 година и вече около 100 000 деца са се включили в заниманията, които се организират от БФЛА и различни нейни партньори. Семинари, курсове, демострации и състезания от програмата бяха проведени в София, Бургас, Русе, Сливен, Враца, Самоков, Костенец, Карнобат, Монтана, Сунгурларе, Асеноград, Нови Искър и др.

Следващите активности по програмата са запланувани за София, Благоевград, Кюстендил, Смолян, Балчик, Варна и Пловдив.

 

 

 

Share Button