Ал Камали: Атлетиката не е само Болт

Президентът на Атлетическата федерация на ОАЕ и на Асоциацията на атлетическите федерации на страните от Персийския залив Ахмед Ал Камали, който е и член на Съвета на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации), бе любезен да отговори на въпросите на atletikabg.com.

Камали бе специален гост на Конгреса на Асоциацията на Балканските атлетически федерации (АБАФ), който се проведе в София.

„От това, което видях, съм впечатлен от работата на АБАФ. Тази организация расте и вече наброява 15 държави, които работят заедно, като един истински екип. Това е предпоставка за правилно развитие занапред“, каза Камали.

Той призна, че поддържа отлични отношения с БФЛА и президента й Добромир Карамаринов. Двамата заемат и еднакви длъжности, оглавявайки съответно сборните асоциации на Персийския залив и Балканите.

„Добромир има голям опит и умело ръководи АБАФ. Той е начело на 15 страни, а аз – на 6. Така че безспорно АБАФ е по-голямата организация. Такива централи са само от полза на атлетиката, защото тя не се изчерпва само с Юсейн Болт. Атлетическото семейство е много голямо и всички негови членове трябва да си помагат и да се обединяват, за да може спортът ни да върви напред“, заяви още президентът на Атлетическата федерация на ОАЕ.

Камали потвърди, че сътрудничеството между Балканите и страните от Персийския залив тепърва започва.

„Двустранната среща по крос кънтри в Дубай през ноември е само началото на нашето сътрудничество. Избрахме кроса, защото е по-лесен за организация, провежда се в един ден и е един добър старт. Тепърва очаквам да развиваме много съвместни инициативи“, завърши Ахмед Ал Камали.

Share Button