Eврошампионката със злато, Шпанович с бронз в скока на дължина

Франция триумфира за първи път с титла в скока на дължина от световен шампионат в зала. Донесе я Елоис Лесюр с четвъртия си опит.

Европейската шампионка от Хелзинки поведе в първия скок с 6.72. Много близо до нейното постижение регистрираха и британката Катерина Джонсън-Томпсън – 6.69, както и двете бронзови медалистки от последните световни шампионати – Ивана Шпанович /Сърбия/ от Москва
2013 и Шара Проктър /Великобритания/ от Истанбул 2012.

И двете скочиха по 6.68. Във втория си опит Джонсън-Томпсън поведе с личен рекорд – 6.81. В третия отново се получи леко раздвижване – Лесюр добави 2 см. към резултата си – 6.74. Шпанович се приземи на 6.71.

При четвъртото си появяване в сектора французойката скочи 6.85 и сякаш всичко свърши, никой друг не успя да отговори на отличния опит на Лесюр. Единствено очевидно недоволната от бронзовата си позиция Ивана Шпанович се опита да достигне съперничките си, но успя само да подобри метража си на 6.77. Любимката на българската публика Шпанович се качи за втори път на подиума на медалистите само в рамките на 7 месеца.  

Share Button