Най-добрият през сезона показа класа в сериите

Французинът Паскал Мартино-Лагард загатна за отличната си форма още в сериите на бягането на 60 м. с препятствия.

Бронзовият медалист от преди 2 години в Истанбул, който преди 35 дни в Мондевил пробяга дистанцията за 7,45 сек. спечели първото бягане с време 7,56, като определено спести сили за по-сериозните препятствия. Същият резултат дадоха и първите двама в четвърта серия.

Хилядните дадоха победата на британеца Андрю Поци. 21-годишният възпитаник на Малкълм Арнолд, който преди 3 сезона стана вицешампион на континента за юноши, пропусна последните 2 години заради контузии. Сега обаче Поци постави личен рекорд, за да спечели серията си. Той изпревари втория по сила французин Гарфилд Дариен. Европейският шампион Сергей Шубенков остана втори в своята серия – 7,62, на стотна зад американеца Доминик Бергер.

В третата серия другият представител на Великобритания Уилям Шарман също се нуждаеше от рекорд, за да победи – 7,59 сек. Шеснайсетицата се затвори на 7,74 сек. Последният минал ситото на пресявките е кубинецът Джоанис Портия. Той изпревари с хилядни от секундата Абдулазиз ал-Мандел, който въпреки че постави рекорд на Кувейт остана извън полуфиналите. Решителните бягания при хърделистите са утре.

Share Button