Американците със загуби в сериите на 60 м.

Спринтьорите на САЩ Марвин Брейси и Трел Кимънс претърпяха сензационни поражения при първата си поява на пистата в Сопот. Те единствени от челната шестица в ранглистата на 60 м. присъстват в полския град и логично са сочени за фаворити за титлата. От шестимата, които са слизали под 6.50 сек. през сезона Джеймс Дасаолу /Великобритания/ и Джими Вико /Франция/ са контузени, Юниер Перес се води само по документи кубинец, а Ким Колинс е в тежък двугодишен конфликт с федерацията на Сейнт Китс и Нийвис. Брейси и Кимънс обаче не убедиха с представянето си в сериите.

Марвин загуби в първата серия, след като завърши с 6.60 сек., на стотна зад Джералд Пири /Замбия/ и Кимари Роуч /Ямайка/.  Още по-драматична бе ситуацията за Трел, който зае последното място, даващо право на класиране за полуфиналите след битка с иранеца Хасан Тафтян. Кимънс завърши за 6.68 сек., на стотна пред Тафтян. Победител в серията стана китаеца Су Бинтян с 6.58.

Британецът Ричард Килти даде най-добро време в сериите с 6.53 сек, след като изравни личния си рекорд. Неговият сънародник, ветеранът Дуейн Чембърс победи в последната шеста серия с 6.57. В останалите две бягания от пресявките първите места заеха Лукаш Якубчик /Германия/ – 6.57 и Джейсън Роджърс /Сейнт Китс и Нийвис/ – 6.59. Полуфиналите и финалът на 60 м. са утре.

Share Button