Топ атлети завършиха НСА

Церемония по връчване на дипломи в Национална спортна академия „Васил Левски” събра част от елита на атлетиката ни на 27 февруари в Многофункционалната зала на НСА. Събитието, на което се даваха дипломи за бакалаври и магистри, се превърна в истински парад на ярки атлетически личности от всички сфери на Царицата на спортовете.

Сред получите документи за по-висока квалификация бяха олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 – Тереза Маринова, която е и преподавател в катедра „Лека атлетика”, една от най-добрите бегачки на средни и дълги разстояния в света от близкото минало – Даниела Йорданова, медалистът от световни и европейски първенства на троен скок при юношите и младежите – Живко Петков, многократната национална и балканска шампионка в спринта и участничка в десетки големи първенства – Моника Гачевска, един от най-добрите млади треньори в хвърлянията – Андриан Андреев и още много бивши и настоящи атлети.

Част от екипът на сп. „Атлетика” също взе участие в церемонията. Деканът на Учителския факултет проф. Апостол Славчев, който и председател на съдийската комисия при БФЛА и член на редакционната колегия на сп. „Атлетика”, също награждаваше абсолвентите. Един от създателите на www.atletikabg.com и председател на Студентския съвет към НСА – Иван Кутуев също получи диплома.

НСА „Васил Левски” е един от партньорите на „Атлетика” още от създаването на списанието през 1999 г.

Share Button