Ухов отново атакува световния рекорд

Олимпийският шампион на скок височина Иван Ухов спечели турнира в Прага (25 февруари) със страхотен резултат –  2.42. Височината, която преодоля Ухов, е  изравнен европейски рекорд, който досега принадлежеше само на Карло Тренхард (ФРГ) от 1988 г., и е на 1 см от световния рекорд на Хавиер Сотомайор (Куба). Руснакът атакува световния рекорд, но и в трите си опита не успя на 2.44. 

Ухов прави феноменален сезон в зала, в който има вече седем поредни победи с резултати над 2.36 през тази зима и е твърд фаворит за световната титла за първенството на планетата в Сопот, Полша от 7 до 9 март.

Останалите топ-резултати на турнира в Прага:

kolins

 Неостаряващият Ким Колинс (Сейнт Кидс и Нейвис) спечели спринта на 60 м с личен рекорд в дистанцията от 6.49, макар че тази година ще навърши 38 години.

robles

Кубинецът Дайрон Роблес припомни за старата си слава с победа на хърделите и резултат 7.51, а сънародникът му Педро Пичардо блесна със 17.32 в тройния скок и оглави световната ранглиста за сезона.

Blanka Vlasic of Croatia screams after c

Бившата кралица на скока на височина – Бланка Власич (Хър) взе котата от 2.00 и първото място в дисциплината.

maslak

Чехът Павел Маслак постави нов континентален рекорд в нестандартната дисциплина 500 м с 1:00.36, което е трето постижение в света за всички времена.

Турнирът в Прага е една репетициите на чешката столица за европейското първенство в зала през 2015 г. Пълните резултати от турнира може да видите [button size=“mini“ type=“danger“ value=“тук“ href=“http://online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=18317″]

Share Button