Още един семинар за „Детска атлетика” в София

Семинар по програмата на ИААФ/Нетсле „Детска атлетика” се състоя в столичното 42-о основно училище „Хаджи Димитър” в София на 22 и 23 февруари (събота и неделя). OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В обучението и практическите занимания по програмата участваха 20 учители от началните класове на училището. Семинарът традиционно завърши със състезание по „Детска атлетика” в което упражнения от програмата опитаха 80 деца от първи до пети клас.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Семинарът бе организиран от Българска федерация лека атлетика, а лектори бяха Магдалена Христова и Иванка Кърпарова. Всички деца получиха грамоти за участието си в състезанието от световната шампионка за девойки на 100 м Нора Иванова, която е и една от най-добрите български спринтьорки за всички времена.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„В 42 ОУ „Хаджи Димитър ще се провеждат регулярно занимания по „Детска атлетика” в началните класове до края на учебната година, а на 8 юни отново ще организираме състезание с още повече деца, като ще включим и родители.” – заяви директорката на училището Жулиета Александрова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Програмата „Детска атлетика” на ИААФ вече се разпространява в над 120 страни по целия свят и над 2 милиона деца от всички континенти са се запознали с атлетиката чрез нея. В България програмата стартира през април 2013 г., като оттогава бяха направени десетки семинари, обучения и демонстрации, като в някой училища и клубове вече редовно се прилагат упражненията сред децата от 6 до 12 годишна възраст.

Списание „Атлетика” е един от партньорите на инициативата.

Share Button