Добромир Карамаринов и Жан Грасия се срещнаха в София

Вицепрезидентът на Европейската атлетическа асоциация – Жан Грасия бе на еднодневно работно посещение в България на 6 февруари.

Грасия се срещна с президента на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, който е и член на Съвета на ЕА, както и с част от екипа на БФЛА. На срещите бяха обсъдени въпроси касаещи дейността на Европейската атлетика.

Освен вицепрезидент на ЕА, Грасия е и генерален директор на Френската атлетическа федерация, а в спортната си биография има рекорд на Франция на 50 м в зала – 5.82 и бронзов медал от Универсиадата в Мексико през 1979 г. с щафетата 4х100 м.

ЕА ще организира още няколко работни сбирки в българската столица през следващия месец. От 20 до 23 март в София, в хотел „Метрополитън”, ще се проведат заседания на две от комисиите към европейската атлетическа централа. Първо ще заседава комисията по кроскънтри на 20-21 март, а в периода от 21 до 23 март ще се дискутират проблемите на състезателната комисия към ЕА.

SparECCCSamokov14

Пикът на проявите на Европейската атлетика у нас ще е през декември. Тогава страната ни ще бъде в „епицентъра” на поредното голямо континентално първенство по атлетика. Европейско първенство по кроскънтри ще се проведе на 14 декември в Самоков. Състезанието, чието трасе е в местността „Широка поляна” в курорта Боровец, ще събере над 600 участници и ще бъде наблюдавано от милиони телевизионни зрители.

Share Button