Кой е най-харесван във Фейсбук?

В последните години социалната мрежа Фейсбук завладя света. Коя ли е най-харесваната атлетическа страница?

В 21-и век интернет до толкова е станал част оежедневието на хората, че това вече дори не ни прави впечатление. До колко това е хубаво или лошо, полезно или не, е друга тема. И не тя е целта на следващите редове. По-скоро ще се опитаме да намерим мястото на Царицата в интернет пространството на социалните мрежи. Или по-точно – коя е най-харесваната атлетическа страница в най-голямата безплатна онлайн мрежа – фейсбук. Данните, които ще видите, се отнасят за един конкретен ден (16 януари 2014 година), за това към момента на излизането на този текст вече може да има разлики. Едва ли обаче те са успели да променят подреждането в Топ 10, което ние ще ви предложим.

10. Федерацията по лека атлетика на САЩ (USA Track and field Athletics) – 175 647 харесвания

Това е организацията, отговаряща за леката атлетика в една от най-успешните нации на този спорт. Тя обединява атлетите на Съединените щати. Открита е на 30 януари 1878 г. От 1992-а вече носи сегашното си име.

4. Мо Фара – 329 162

Този човек със сигурност е вдъхновение за малки и големи. Доказателство за това е и автобиографията му, която се харчи като топъл хляб. Историята и представянето на родения в Сомалия атлет са комбинацията, която го изстрелва в подножието на върха.

Пълният състав на десетката и кой е номер 1 във Фейсбук ще разберете в новия брой на Списание „Атлетика“, който излиза днес!

Share Button