„Детската атлетика“ бе представена в Софийския университет

Над 30 учители от столични училища и студенти от Софийския университет участваха в обучение на БФЛА по програмата на ИААФ/Нестле „Детска атлетика”.

2-1Обучението включваше сутрешни лекции по програмата в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и практически занимания с деца в следобедните часове. Състезанието за децата, които бяха на възраст от 4 до 11 години, се проведе във волейболната зала на Биологическия факултет.

2

В организацията на обучението и практическите занимания се включиха две от най-добрите атлетки на България в последните години – Магдалена Христова (спринт и скок дължина) и Моника Гачевска (спринт), които са сред първите завършили курса „Детска атлетика“ в България през април 2013 г.

3

Целта на програмата „Детска атлетика” е да направи атлетиката спорт номер едно в училищата в целия свят. Програмата вече се практикува в повече от 120 страни, а в България тя вече бе предствена в десетки населени места и няколко хиляди деца участваха в различни състезания и демонстрации по „Детска атлетика”.

4

Списание „Атлетика” е партньор на ИААФ/Нестле „Детска атлетика” в България.

Снимки: Sportsimages.bg

Share Button