Очаквайте в новия брой на „Атлетика“…

Първият брой на списание „Атлетика” за новата 2014 година ще ви предложи много и разнообразни теми за любимия ни спорт.

Корицата е отделена за Митко Ценов, който отново постигна исторически успех в края на 2013 г., след като спечели сребро при младежите до 23 години на европейското първенство по кроскънтри в Белград. След това Митко и съотборниците му заминаха на тренировъчен лагер в Кения, откъдето е направена снимката за корицата и фото-сесията, която читателите на atletikabg.com вече видяха. Подробен обзор на еврошампионата в Белград може да прочетете в новото издание на „Атлетика”.

През тази година година БФЛА навършва 90 години, темата за юбилея на организираната лека атлетика у нас ще бъде застъпена във всичките ни броеве. Освен интервюто на президентът на БФЛА Добромир Карамаринов (което бе публикувано на atletikabg.com), може да намерите статистика на всички европейски, световни и олимпийски медалисти и шампиони от България.

В atletikabg.com пуснахме части от българските и световните ранглисти за 2013 г., а в списанието ще намерите пълните и окомплектовани версии на тези класации.

Подготвили сме за вас и среща с една от най-силните атлетки в света в последните години – новозеландката Валери Адамс, която е пълновластна господарка на гюлето.

Друга тема, която ще ни вълнува през цялата година е предстоящото домакинство на България за европейското първенство по кроскънтри в Самоков на 14 декември. В тази връзка ще видите хронология и анализ на всички предишни двадесет издания на това състезание.

Ще се върнем в историята и с материал за кариерата и живота на нашия рекордьор на диск – Велко Велев, който е бил един от най-силните хвърлячи на своето време.

Още много новини, снимки и непубликувани досега материали от нашите автори ще намерите в новия брой на „Атлетика”, който излиза на 5 февруари!

Share Button