Във Враца се запознаха с програмата „Детска атлетика”

Програмата на ИААФ/Нестле „Детска атлетика” беше представена на семинар във Враца на 18 и 19 януари. Организатори на семинара бяха Българска федерация лека атлетика, АК „Павел Павлов” и АК „Враца”, а финансова помощ оказа атлетическата мениджърска агенция „Георги Павлов Мениджмънт”.

В лекциите, практическите занимания и състезанието за деца, които бяха част от семинара, участваха учители, треньори и преподаватели от Враца, Мездра, Червен бряг, Правец и Койнаре.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Около 70 деца на възраст от 4 до 12 години се състезаваха в отборните игри и надпревари със специалните уреди от програмата, а 45 нови инструктори получиха сертификати за „Детска атлетика”. Грамоти на всички участващи деца връчи европейският шампион на скок дължина и национален рекордьор в дисциплината Ивайло Младенов, който също получи сертификат за инструктор по „Детска атлетика”.

DSC08459

 Целта на програмата „Детска атлетика” е да направи атлетиката спорт номер едно в училищата в целия свят. Програмата вече се практикува в повече от 120 страни, а в България тя вече бе предствена в 15 града и няколко хиляди деца участваха в различни състезания и демонстрации по „Детска атлетика”.

Списание „Атлетика” е един от партньорите на ИААФ/Нестле „Детска атлетика” в България.

lektori vratsa

Share Button