Представяме ви най-добрите атлети на АБАФ

Асоциацията на Балкански Атлетически Федерации (АБАФ) проведе няколко първенства през 2013 г. Всички те, както и най-силните международни състезания, ни убедиха кои са най-добрите атлети от страните-членки на организацията. А държавите са вече 15. Трите нови членки са Грузия, Словения и Кипър.

АБАФ не пропусна да награди най-добрите си атлети през годината на Третата балканска атлетическа гала в столицата на Армения –  Ереван, на 29 октомври.

Представяме ви накратко наградените атлети, а подробности за техните успехи може да намерите в новия брой на списание „Атлетика” .

Bekrich

АТЛЕТ НОМЕР 1 НА АБАФ ЗА 2013:

ЕМИР БЕКРИЧ – стигна до №9 в Европа за всички времена!

Емир Бекрич бе един от най-изненадващите медалисти на световното първенство в Москва, но това бе заслужен десерт на края на сезон, който промени живота му. За два месеца гигантът от Белград (195 см, 75 кг) влезе в световния елит на бягането на 400 м с препятствия, приближи се до гросмайсторската граница от 48 секунди и се превърна в един от най-популярните сръбски спортисти.

АТЛЕТКА НОМЕР 1 НА АБАФ ЗА 2013:

ИВАНА ШПАНОВИЧ – упоритост и амбиции към върха

Напълно заслужено Ивана Шпанович бе удостоена със званието на Атлет на Балканите за 2013 г. След няколко години колебание и отсъствие от подиума на медалистките сръбската атлетка се завърна убедително на „сцената”….

ABAF2013

 

 

Share Button