Георги VS. Ивет

И така, малко преди да бъде обявен Атлет номер 1 на България вече е ясно кои двама спорят за престижното първо място в класацията на списание „Атлетика“!

Георги Иванов или Ивет Лалова? Това е големият въпрос, чийто отговор ще стане ясен съвсем скоро. Вие вече се запознахте с класацията от 10-о до 3-о място. Съвсем скоро ще разберем и кой е номер 1.

През тази година двамата ни атлети имаха страхотни успехи както в професионален, така и в личен план.

Ивет направи цели 11 старта на 60 м в зала с личен рекорд на финала на европейското първенство, където регистрира 7.12 и четвърто място. След декласирането на шампионката Тезджан Наимова (след положителен допинг тест, обявен два месеца след състезанието) Ивет стана трета.

Зимата за Георги започна с 20.59 – лично постижение, на 4 см от националния рекорд, но само 19.52 в квалификациите на европейското, което не бе достатъчно за финал.

Сезонът на открито за Иванов стартира с второ място на Европейската купа по зимни хвърляния и подобряване на националния рекорд с 21.06 на турнира в Бургас на 19 май. За първи път Георги регистрира резултат над 20 метра извън България на 1 юни в Каляри с 20.24. Следва нова поредица от добри резултати и нова поправка на националния рекорд с 21.09 в Усти над Лабем, Чехия. На световното в Москва той регистрира 20.40 в квалификациите и 20.39 на финала, което го направи единственият български атлет с място в осмицата.

Ивет също впечатли с много силни резултати и класирания. Стартира летния сезон с победа на турнира в Токио на 5 май на 100 м, спечели „Диамантената лига” в Осло с 11.04, взе балканската титла в Стара Загора, участва на повече от 10 турнира и на клубното първенство на Турция, както и пет пъти в щафети 4х100 м (2 пъти с националния отбор и три пъти с клубния си отбор „Енка”). В Москва остана на косъм от финалите на 100 и 200 м. През цялата година Лалова участва в 41 старта.

Кой ще бъде номер 1? Очаквайте скоро първо в atletikabg.com!

Share Button