Трима българи заслужиха място на корицата на „Атлетика” в брой 89

Георги Иванов, Ивет Лалова, Силвия Дънекова. Това са лицата от корицата ни, тъй като тримата имат основна роля в най-важните състезания в българската атлетика през годината. Георги Иванов подобри отново националния рекорд на гюле и стана единственият български атлет на световното първенство в Москва с класиране в първите осем. Ивет Лалова заслужи две девети места в руската столица на 100 и 200 м и запази реномето си на най-бързата европейка. Силвия Дънекова коригира държавния рекорд на 3000 м стипълчейз и също бе сред най-добрите на световното. Тримата спечелиха и титлите на балканския шампионат за мъже и жени в Стара Загора, който бе едно страхотно състезание. За първи път в историята обединен балкански отбор участва в „Мача на гигантите” във Валанс, Франция, а Георги, Ивет и Силвия също се представиха отлично там.
И докато Лалова и Иванов са били много пъти по страниците на нашето списание в този брой за първи път ще ви запознаем отблизо със Силвия Дънекова.
Най-много страници логично сме отделили на най-голямото спортно събитие в света – световното първенство по лека атлетика в Москва, като не изменяме на традицията да обърнем внимание на всяка дисциплина и да ви запознаем с биографиите на някой от непознатите шампиони от пъстрото атлетическо семейство. Обзори на последните турнири от „Диамантената лига” в Монако, Лондон, Стокхолм, Цюрих и Брюксел също са намерили място в този брой.
В края на лятото имаше и световно първенство по планинско бягане, където Диляна Минкина записа успех сред девойките. Предлагаме ви и интервю с младата бегачка от Пирдоп.
В рубриката „Полезно” сме разгледали темата за плюсовете на ябълковия оцет.
Петото издание на „Атлетика” за тази година е на пазара от 18 октомври.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.