Трима българи заслужиха място на корицата на „Атлетика” в брой 89

Георги Иванов, Ивет Лалова, Силвия Дънекова. Това са лицата от корицата ни, тъй като тримата имат основна роля в най-важните състезания в българската атлетика през годината. Георги Иванов подобри отново националния рекорд на гюле и стана единственият български атлет на световното първенство в Москва с класиране в първите осем. Ивет Лалова заслужи две девети места в руската столица на 100 и 200 м и запази реномето си на най-бързата европейка. Силвия Дънекова коригира държавния рекорд на 3000 м стипълчейз и също бе сред най-добрите на световното. Тримата спечелиха и титлите на балканския шампионат за мъже и жени в Стара Загора, който бе едно страхотно състезание. За първи път в историята обединен балкански отбор участва в „Мача на гигантите” във Валанс, Франция, а Георги, Ивет и Силвия също се представиха отлично там.
И докато Лалова и Иванов са били много пъти по страниците на нашето списание в този брой за първи път ще ви запознаем отблизо със Силвия Дънекова.
Най-много страници логично сме отделили на най-голямото спортно събитие в света – световното първенство по лека атлетика в Москва, като не изменяме на традицията да обърнем внимание на всяка дисциплина и да ви запознаем с биографиите на някой от непознатите шампиони от пъстрото атлетическо семейство. Обзори на последните турнири от „Диамантената лига” в Монако, Лондон, Стокхолм, Цюрих и Брюксел също са намерили място в този брой.
В края на лятото имаше и световно първенство по планинско бягане, където Диляна Минкина записа успех сред девойките. Предлагаме ви и интервю с младата бегачка от Пирдоп.
В рубриката „Полезно” сме разгледали темата за плюсовете на ябълковия оцет.
Петото издание на „Атлетика” за тази година е на пазара от 18 октомври.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *