Какво да очакваме в брой номер 1 за 2013 г.?

 

Митко Ценов е на корицата на списанието, след като донесе първия медал за България от европейско първенство по крос-кънтри. Наставникът му Йоло Николов споделя треньорската си философия, а Митко разкрива какво го мотивира да тренира най-тежките дисциплини от леката атлетика – бяганията на дълги разстояния. Интервютата на двамата са подплатени с фотосесия в автосалона на италианските автомобилни шедьоври „Мазерати” в София.

 

Спринтьорите Юсейн Болт и Алисън Филикс станаха атлет и атлетка на света за изминалата година, майсторът в тласкането на гюле Асмир Колашинац и бегачката Ашлъ Чакър-Алптекин бяха наградени като  атлет и атлетка на Балканите, а най-заслужилите млади звезди на полуострова са Емир Бекрич и Гамзе Булут. С какво заслужиха тези награди гореспоменатите атлети ще научите от последния брой на „Атлетика”, както всички най-важни моменти от Втората балканска атлетическа гала.

 

ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) създаде „Зала на славата” по случай стогодишнината от основаването си. В нея бяха представени първите 24 най-забележителни атлети във вековната история на ИААФ, а българската атлетика има своя дял, след като световната рекордьорка на скок височина Стефка Костадинова е една от селектираните имена. Подготвили сме кратки визитки на всичките 24 атлети, от които може да се научи в резюме за феноменалните им кариери.

 

Връщаме лентата на историята 40-50 години назад, за да припомним за успехите на рекордьора ни на скок дължина и десетобой Стоян Славков и първата ни олимпийска медалистка Диана Йоргова, които в края на 2012 г. празнуваха съответно 80 и 70 годишни юбилеи. В интервю с най-бързия българин Георги Георгиев – Джопето ще се информирате, как се възстановява той след зловещата контузия от европейското първенство и какви са плановете му за следващия сезон.

 

Световните и българските ранглисти за 2012 г. също са на ваше разположение в новия брой на „Атлетика” подготвени от Иван Чешанков и Ивайло Лазаров.

 

Зимата е в разгара си, а темата за хрането на спортиста е „Какво да консумираме през най-студените месеци от годината?”.

 

„Атлетика” е на пазара от 28 януари.

viagra

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.