Какво да очакваме в брой номер 1 за 2013 г.?

 

Митко Ценов е на корицата на списанието, след като донесе първия медал за България от европейско първенство по крос-кънтри. Наставникът му Йоло Николов споделя треньорската си философия, а Митко разкрива какво го мотивира да тренира най-тежките дисциплини от леката атлетика – бяганията на дълги разстояния. Интервютата на двамата са подплатени с фотосесия в автосалона на италианските автомобилни шедьоври „Мазерати” в София.

 

Спринтьорите Юсейн Болт и Алисън Филикс станаха атлет и атлетка на света за изминалата година, майсторът в тласкането на гюле Асмир Колашинац и бегачката Ашлъ Чакър-Алптекин бяха наградени като  атлет и атлетка на Балканите, а най-заслужилите млади звезди на полуострова са Емир Бекрич и Гамзе Булут. С какво заслужиха тези награди гореспоменатите атлети ще научите от последния брой на „Атлетика”, както всички най-важни моменти от Втората балканска атлетическа гала.

 

ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) създаде „Зала на славата” по случай стогодишнината от основаването си. В нея бяха представени първите 24 най-забележителни атлети във вековната история на ИААФ, а българската атлетика има своя дял, след като световната рекордьорка на скок височина Стефка Костадинова е една от селектираните имена. Подготвили сме кратки визитки на всичките 24 атлети, от които може да се научи в резюме за феноменалните им кариери.

 

Връщаме лентата на историята 40-50 години назад, за да припомним за успехите на рекордьора ни на скок дължина и десетобой Стоян Славков и първата ни олимпийска медалистка Диана Йоргова, които в края на 2012 г. празнуваха съответно 80 и 70 годишни юбилеи. В интервю с най-бързия българин Георги Георгиев – Джопето ще се информирате, как се възстановява той след зловещата контузия от европейското първенство и какви са плановете му за следващия сезон.

 

Световните и българските ранглисти за 2012 г. също са на ваше разположение в новия брой на „Атлетика” подготвени от Иван Чешанков и Ивайло Лазаров.

 

Зимата е в разгара си, а темата за хрането на спортиста е „Какво да консумираме през най-студените месеци от годината?”.

 

„Атлетика” е на пазара от 28 януари.

viagra

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.