Митко Ценов с интервю и фотосесия за новия брой на сп. „Атлетика”

Митко Ценов завоюва исторически първи медал за България от европейско първенство по крос-кънтри в края на 2012 г. На 9 декември Митко стана вицешампион на Европа за юноши старша възраст в дисциплината 6025 м на първенството в Будапеща, Унгария. Ценов пребори конкуренцията на 114 бегачи, а само полякът Жимон Кулка успя да го надбяга. Дни след това Митко се снима за списание „Атлетика” в автосалона на култовата автомобилна марка „Мазерати” в София. В интервю пред списанието Ценов и треньора му Йоло Николов разказаха за тайните на успеха си. Брой 85 на списание „Атлетика” излиза на пазара в края на януари.

– Митко, след сребърния медал на европейското първенство по крос кънтри попадна в центъра на вниманието. Разкажи накратко на читателите на сп.“Атлетика“ за себе си.

– Роден съм и живея в град Мездра. Имам две сестри. Тренирам лека атлетика вече десет години, сериозно – от пет. Само аз се занимавам със спорт. Родителите ми са разделени и живея с майка си. Баща ми не го виждам много. Не е лесно, но аз съм свикнал.

– Днес е трудно да накараш младите хора да тренират такъв тежък спорт. Ти как се запали?

– Никой не ме е насочвал специално. Случайно видях, че в едно училище в Мездра има тренировки по лека атлетика. Отидох два – три пъти и ми хареса. И така – до днес.

– Най-големите ти успехи са при Йоло Николов. Как отиде при него?

– Преди това не тренирах сериозно. Криех се от тренировки. Нещата не се получаваха. Ако исках да постигна нещо, беше необходима промяна и затова отидох при Йоло.

– Какъв треньор е той? Строг ли е?

– Добър треньор, професионалист. Не е строг, но изисква от нас. Разбираме се много добре. С него и помежду ни в групата.

 

Цялото интервю с Митко Ценов и треньора Йоло Николов прочете в новия брой на списание „Атлетика”.

 

Снимки: Илиян Телкеджиев

viagra

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *