Списание „Атлетика” спонсор на „Цветанка Христова”

Списание „Атлетика” ще бъде един от спонсорите на четвъртото издание на атлетическия мемориал в памет на Цветанка Христова. Състезанието ще се проведе на 2 май (сряда) на националния стадион „Васил Левски”. Програмата включва 100 м, 400 м, 1500 м, скок височина, скок дължина и диск. В тези дисциплини ще стартират юноши и девойки родени от 1998 до 1993 г. За по-малките атлети са предвидени надбягвания на 60 м в различни възрастови групи. В памет на световната ни шампионка ще има състезание на диск жени. По заявка в надпреварите ще могат да участват мъже и жени извън класирането.
Тазгодишният мемориал „Цветанка Христова” е посветен на Световния атлетически ден и 100 годишнината от създаването на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации).
Освен списание „Атлетика” другите спомоществователи на турнира са „Еврофутбол”, „Виваком”, „Евредика-Холидейз”, хотел „Тофана” в Банско, „Джей Кей Нутришън”, „Драг” и гръцкият фен на Цветанка – Анастасиос Лиалиус.
Състезанието се организира с общите усилия на Българска Федерация Лека Атлетика, Атлетически клуб „Павел Павлов”, Спортен клуб „Юниверсал” и „Постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма” към Столичен общински съвет.

За повече информация: http://bfla.org/programs/cvetanka.pdf

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.