Фантастичният стадион в Орегон е готов

Град Юджийн в щата Орегон ще бъде домакин на световното първенство за мъже и жени през 2022-а година, а организаторите представиха фантастичното атлетическо съоръжение.

Легендарният стадион „Хайърд фийлдс“ е построен през 1919-а и през годините е ставал свидетел на стотици атлетически подвизи. От там тръгва кариерата на треньора Бил Бовърман, който е един от основателите на най-известната спортна марка в света – „Найки“. Стадионът бе затворен за основна реконструкция през 2018-а година.

Световното първенство трябваше да се проведе през тази година, но поради преместването на олимпийските игри в Токио от 2020-а към 2021-а година, най-голямото атлетическо състезание под шапката на Световната атлетика се премести през 2022-а.

Организаторите вече са готови с модерното съоръжение, което прие първото си състезание на 2-3 април.

В новото портфолио на комплекса впечатлява основния стадион оборудван със загряващи площи за всички видове дисциплини, както и с театър, фризьорски салон, фитнес център, басейни и всичко необходимо за атлетите и феновете.

В залата към стадиона има писта за загряване и зона за дълги хвърляния и скокове, както и допълнителни 280 метра с тартан в специален коридор, което дава допълнително пространство за тренировка.

Трубуните са за 12 500 зрители, но с допълнителни трибуни капацитетът става 25 000. Покривната конструкция включва 76 извити, извисяващи се дървени подпори, изработени от ела, които добавят традициите на Орегон и американския северозапад.

Вижте повече от новия стадион тук

Share Button