Михаела Петкова участва на Живей Активно на Витоша

Природен парк Витоша и х. Алеко бяха домакини на първото зимно издание на Нестле за Живей Активно в София на 6 март, а националната шампионка на копие Михаела Петкова подкрепи инициативата.

21-годишната Петкова, която седмица преди това завоюва националната титла на копие с отличен резултат в Русе, опита късмета си с хвърляне на снежна топка в чаша NESCAFÉ.

Михаела печели националната титла на копие в Русе и набира точки за ренкинг листата на Световната атлетика, която може да я класира за олимпийските игри в Токио

Михаела усилено се готви за летния сезон, а основаната й цел е призово класиране на европейското първенство за девойки под 23 години, както и участие на олимпийските игри в Токио.

В активностите се включи и цялото петчленно семейство на треньора на Михаела Борис Воденичаров, съпругата му Ива и трите им деца.

Михаела (вляво) и популярните лица на Живей Активно на 6 март на Витоша

 „Радвам се, че стотици софиянци решиха да прекарат съботния ден в планината. Вече 16 години Нестле за Живей Активно! вдъхновява всички да бъдат активни в своето ежедневие и се радваме, че над 450 000 се включиха през годините в нашата инициатива“ – това сподели Петър Стоилов – изпълнителен директор на Нестле България. Д-р Тодор Чобанов – зам. кмет на Столична община допълни, че малко европейски столици се намират в близост до планина с условия за зимен спорт и имено Витоша може да предложи множество зимни забавления. Столична община е предприела необходимите действия за по-добър достъп до планината за малки и големи.

Михаела, треньорът Борис Воденичаров и семейството му на Витоша

 „Смятам, че личният пример допринася за отношението и насърчаването към спорт всеки ден“ – коментира Олимпийският шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, който призна, че все по-често предпочита тренировките навън, а отдавна е и запален скиор. В съботния ден именно той даде своя личен пример, като „яхна“ шейна, наравно с децата и показа , че винаги можем да бъдем активни, дори и през зимата. Така заедно със стотици ентусиасти те превърнаха 6 март в най-активния ден от годината в рамките на Нестле за Живей Активно!.

Йордан Йовчев кара шейна на Живей Активно

Събитието се проведе при спазване на всички мерки за безопасност, свързани с пандемията като бяха раздадени хиляди предпазни маски. То се състоя с официалната подкрепа на  Столична Община, Витоша Ски АД и фондация „София – европейска столица на спорта“.

Share Button