Ивайло Русенов – с няколко титли, рекорди и син шампион

Най-успешният треньор на националният шампионат за юноши и девойки под 18 години в зала бе Ивайло Русенов.

За по малко от 24 часа (на 23 и 24 януари) възпитаниците на Ивайло, който е Атлет на България за 2003-а година, спечелиха няколко титли и подобриха няколко рекорда на България в зала „Асикс арена“ в София.

Отляво: Мартин Димитров, Васил Русенов, Ивайло Русенов и Пламена Миткова

Треньорът от „Локомотив“ – Пловдив взе от първия ден от състезанието злато от Пламена Миткова на скок дължина и сребро на Мартин Димитров на 60 м. Щафетите на пловдивския „Локомотив“ бяха втори и при девойките, и при юношите.

Във втория ден (24 януари) Пламена Миткова подобри националния рекорд на 60 м с препятствия за девойки под 18 години в сериите, а Мартин Димитров спечели титла на 200 м и два пъти коригира рекорда за момчета под 16 години.

Васил Русенов

Синът на Ивайло – Васил взе сребърен медал на скок дължина в първия ден от шампионата, а във втория вече бе шампион на троен скок. 15-годишния Васил спечели титлата в коронната дисциплина на баща си с 13.61 пред Димитър Тосков (Вучето – Самоков) – 13.16, който пък бе трети на скок дължина. На трета позиция бе Данаил Христозов (Пълдин – Пловдив), който остана само на 1 сантиметър от среброто с 13.15.

В тази дисциплина при девойките Александра Янева (Сливен) е шампионка с 12.25 пред Надежда Врачева (Ботев – Пловдив) – 11.77 и Петя Бозукова (Ботев – Пловдив) – 11.57.

Share Button