Георги Гергов и Милица Мирчева с втора победа в Рън България

Второ състезание от веригата за бягане „Рън България“ бе над село Бистрица до София на 2 август (неделя).

Десетки бегачи от всички възрастови групи се събраха в местността „Банката“ на емблематичната пътека от село Бистрица до село Железница с дължина на трасето 11.6 км.

Георги Гергов (Стратеш Атлетик – Ловеч) и Милица Мирчева (Атлет – Мездра) спечелиха втора победа в Бистрица, след като на 29 юли (сряда) в Дупница спечелиха първия кръг от веригата.

Сава Тодоров (Дунав – Русе) бягаше заедно с Гергов в по-голямата част от дистанцията, но в последните метри Георги се откъсна напред и завърши първи за 40:24 (темпо 3:28 мин/км). Тодоров бе втори с 40:43, а един от най-добрите ни катерачи Петър Иванов оформи призовата тройка с 41:29. Иванов има шесто място в спортното катерене на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина през 2018-а година.

Както и в Дупница Милица Мирчева показа фантастична форма и изпревари повече от мъжете с време 42:37 (3:40 мин/км). Шампионката ни на маратон, полумаратон, крос-кънтри и планинско бягане за 2019-а година – Маринела Нинева (Локомотив – Дряново) бе втора с 43:25. Надежда Ангелова (Жулистан) се качи на третото място на почетната стълбичка с 47:33. Седемкратната победителка на Софийския маратон 48-годишната Милка Михайлова (Дунав – Русе) зае пето място с 51:21.

Първите шест при мъжете и при жените бяха наградени с парични награди, а първите трима получиха и ваучери от Спорт Депо.

Деца и любители на бягането се включиха в старт на 2 км по пътеката за село Железница, като имаше и участници на 4 годишна възраст.

Следващият кръг от веригата е на 16 август в Луковит с шосейно бягане от центъра на града до пещера Проходна.

Снимки: Илиан Телкеджиев, lap.bg

Share Button