Пет европейски полумаратона се обединиха във веригата SuperHalfs

Въпреки че в момента всички състезания са прекратени, а много стартове – отложени, организаторите на 5 от най-големите полумаратони на Стария континент вече мислят за спортния живот след края на пандемията и се обединиха в нова верига: SuperHalfs.

Това са: EDP Лисабонският полумаратон – 6 септември 2020; Sportisimo Пражки полумаратон – 6 септември 2020, Копенхагенския полумаратон – 13 септември 2020, Кардифския полумаратон – 4 октомври 2020, Полумаратонът на Валенсия Trinidad Alfonso EDP – 25 октомври 2020.

Всеки един от тези полумаратони е уникален по своему, но и всички те имат нещо общо. Това са състезания, които са много популярни, с много участници и много публика. Провеждат се в интересни от туристическа гледна точка градове. Сертифицирани са от Световната атлетика за отлична организация. И петте трасета са равни, бързи и предполагат силни резултати – на тях са установени няколко световни рекорда. Три от състезанията са включени и във веригата на Световната атлетика IAAF World Half Marathon.

Желаещите да се включат в приключението трябва да се зарегистрират за един от полумаратоните през тази есен. След финала бегачът получава специален паспорт – SuperPassport, в който се поставя електронен печат. За завършване успешно на петте състезания са предвидени 36 месеца. Който успее да го направи, получава званието „супербегач“ – SuperRunner.

Share Button