Атлети пробиват в пейнтбола

Бившият национал и треньор в скоковете Коста Рачев и националната шампионка и рекордьорка в овчарския скок Полин Митова пробиха в пейнтбола.

Рачев вече 15 години практикува този атрактивен спорт, а покрай него Полин също се запалва по играта с пушки и от една година вече е сред най-добрите жени в България.

През юли 2019-а година двамата участваха на най-големия турнир по пейнтбол в света в Прага, Чехия, а няколко месеца по-късно на 8 декември с техния отбор завоюваха бронзови медали на състезание по пейнтбол в Солун, Гърция, където Полин бе избрана за един от най-полезните играчи на турнира.

Коста и Полин ще се състезават през април на турнира във Валенсия, Испания от сериите „Ен Екс Ел“NXL (еквивалента на атлетическа „Диамантена лига“ с пет турнира в САЩ и четири в Европа).

Двамата са и активни треньори по лека атлетика. Полин работи в групата на олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 – Тереза Маринова, а Коста е в екипа на Лиляна Видева – треньорка на европейския шампион на скок дъжлина за мъже Петър Дачев и бивша наставничка на вицешампионката в скока на височина от Рио 2016 – Мирела Демирева.

Полин Митова има личен рекорд в овчарския скок от 4.00, а националният й рекорд за девойки под 20 години в зала от 3.70, все още не е подобрен. Коста Рачев е бивш национал в скока на височина с личен рекорд от 2.14.

Share Button