Европейско признание за Иван Михайлов

Старши-треньорът на атлетически клуб „Локомотив“ – Дряново Иван Михайлов получи признание от Европейската атлетическа асоциация след финала на 50-ия атлетически пробег „Кольо Фичето“ на 18 октомври.

Спортният директор на БФЛА Диан Драшков връчи значка и плакета на Михайлов от името на Добромир Карамаринов (първи вицепрезидент на Европейската атлетика) за развитието на атлетиката в България и Европа.

72-годишният Михайлов е един от основателите на атлетическия пробег „Кольо Фичето“ – едно от най-старите атлетически състезания в България, които се провежда половин век без прекъсване. В последните десетилетия Иван Михайлов е и основен организатор на състезанието, което събира много от елитните ни бегачи.

В кариерата си като треньор Михайлов има стотици състезатели, десетки от които са минали през националния отбор на България.

Маринела Нинева, която спечели надбягването при жените на „Кольо Фичето“на 18 октомври, а на 13 октомври стана национална шампионка на България на маратон в София, също е негова възпитаничка.

Иван Михайлов бе поздравен от много от бившите си състезатели, община Дряново, както и от семейството си – съпругата му Румяна и синът му Росен.

Share Button