Започна сезонът на есенните бягания – Варна, Самоков, София, Дряново, Луковит, Пирдоп, Ямбол

Есента по традиция е наситена с шосейни и кросови бягания.

Още в началото на октомври във Варна се състоя традиционни шосеен пробег. Над 100 атлети от цялата страна се събраха на входа на Морската градина на 5 октомври. Георги Гергов (Стратеш Атлетик – Ловеч) победи на 6 км при мъжете със 17:17.5, а Маринела Нинева (Локомотив – Дряново) бе най-бърза при жените на 4 км с 12:42.9.

На следващия ден (6 октомври) в центъра на Самоков бягаха стотици деца от града и гости от други клубове и Сърбия, като най-сериозна бе конкуренцията при юношите под 18 години. Там победи Мартин Балабанов (Атлет – Мездра) с 2:42.2 на 900 м.

Седмица по-късно на 13 октомври бе Софийския маратон, който излъчи шампионите на България в класическата дистанция на 42.195 км – Маринела Нинева  и Димчо Мицов.

Юбилейното 50-о издание на шосейния пробег „Кольо Фичето“ в Дряново е на 18 октомври, а ден по-късно (19 октомври) е крос-кънтри състезанието „Луковистки моми“. Надбягането в Луковит събира най-добрите ни бегачи и атлети от три сръбски клуба, и ще бъде генерална репетиция за националния шампионат по крос-кънтри в Пирдоп на 23 октомври.

Последният старт от есенните бягания от спортния календар на БФЛА е на 2 ноември в Ямбол, където ще се проведе най-старото атлетическо състезание у нас – атлетически пробег „Диана“, който се организира за 53-а поредна година без прекъсване.

Share Button