Деца от цялата страна на атлетика в Долна баня

Състезание по програмата „Детска атлетика“ се проведе в на стадиона в град Долна баня на 3 август.

Проявата бе част от спортния детски лагер, който се провежда от Българска федерация лека атлетика в сътрудничество с Министерството на младежта и спорта и община Долна баня.

В заниманието, ръководено от Андрей Рангелов, се включиха над 100 деца от София, Варна, Бургас, Кюстендил, Ихтиман, Койнаре, Червен бряг, Костенец, Долна баня, Разград, Карнобат, Шумен, Нови Пазар, Перник, Мизия, Пирдоп и Габрово.

Всички деца, който бяха на възраст от 4 до 12 години, получиха грамоти от националния рекордьор на 110 м с препятствия – Живко Виденов и рекордьорката на скок дължина в зала Магдалена Христова, и от Андрей Панайотов – представител на Министерството на младежта и спорта.

Сред най-активните организатори бе седемкратната победителка в Софийския маратон и многократна шампионка в бяганията на дълги разстояния Милка Михайлова, която води група от 17 деца от родния й град Перник.

Долна баня бе домакин на кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“ на 2 август, а атлетическите прояви в града продължават на 4 август със състезание по планинско бягане от серията на „Рън България“, където се очакват любители от България, Франция, Северна Македония, Румъния, Израел и Русия.

Share Button