Професор Константин Жалов представя нова атлетическа книга

„Триумфът на българските атлети“ е заглавието на новата книга на професор Константин Жалов, която ще бъде представена официално на 17 май от 13:00 часа в заседателната зала на третия етаж на Национална спортна академия „Васил Левски“.

В новата си книга професор Жалов този път обобщава всички значими успехи на българските атлети през годините на значимите международни състезания от най-висок ранг – олимпийски игри, световни и европейски шампионати, и световни студентски игри.

Книгата включва интервюта, визитки и материали за 27 български топ атлети и 5 от най-изявените ни треньори. Като бонус за любителите на атлетиката е публикуването на дипломната работа на Николай Петров – треньор на световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова. Самият професор Жалов е научен ръководител на дипломната работа, която е със заглавие „Анализ на спортната тренировка на Стефка Костадинова при поставяне на световния рекорд – 2.09“

Представянето на книгата е отворено за всички любители на атлетиката и е точно две седмици преди 91-ия рожден ден на професор Константин Жалов.

Share Button