Министър Красен Кралев награди децата в А1 атлетика за младежи

Министърът на младежта и спорта лично награди всички деца участвали във финалния кръг на веригата „А1 атлетика за младежи“ на 2 декември в зала „Асиск арена“ в София.

Инициативата се реализира за четвърта поредна година от Българската федерация по лека атлетика и телекомуникационния оператор „А1 България“.

Асистенти на Кралев в награждаването бяха световната шампионка за девойки и първата от младежките олимпийски игри на троен скок Александра Начева, вицешампионът на чук от младежката олимпиада и еврошампионата Валентин Андреев и двамата най-бързи при мъжете и юношите Денис Димитров и Веселин Живков.

Министърът, който е бивш атлет в бяганията на средни и дълги разстояния, заяви преди награждаването:

Поздравявам БФЛА и А1, които за четвърта година направиха тази верига. Изключително съм щастлив да съм тук сред Вас на финалното състезание от веригата. Благодаря и на родителите, които насърчават децата си да практикуват любимия спорт. Финалистите днес имат за пример тук най-големите български таланти до които могат да се докоснат, да разговарят с тях и да черпят от техния опит. Пожелавам ви да ги надминете по резултати. Благодаря на Българската федерация по лека атлетика на А1, че продължават да мислят за детската атлетика“.

Във финалният кръг участваха атлети от София, Плевен, Разград, Благоевград, Самоков, Добрич, Петрич, Видин и Койнаре, а през сезона се състезаваха млади таланти от още десетки клубове от цялата страна.

Лъчезар Вълчев (Лудогорец – Разград) и Вержиния Костадинова (Добруджа – Добрич) станаха шампиони в генералното класиране.

Share Button